SKKF på Liseberg 2013Efter en hård kamp utsågs #311 Andersson till femkampsmästare anno 2013.

Vi testade ett nytt grepp i år och istället för som vanligt lägga femkampen på sista torsdagen i augusti la vi den på dito fredag. Det blev ett litet manfall och vi blev fyra som dök upp. Fast detta ledde å andra sidan till att det blev en väldigt jämn kamp. Vi möttes på Applåd för att smörja kråset och fukta strupen. Samtidigt valdes dagens fem grenar ut. Det blev skee-ball, vattenpistol, ankjakt, huggkubb samt luftgevär.

Vi inhandlade alla var sitt femkampshäfte som består av fyra femkampsgrenar á 10 kronor och en för 20. Dessutom ingår tre spelbiljetter på valfritt hjul. Det roliga i detta är att tre av de grenar vi valt kostade 20 kronor, alltså ett rätt menlöst häfte kan man tycka. Hur som helst, vi satte igång med skee-ball och där visade #305 Lindblom att han var starkast. Tätt följd av #369 Alvén.

Därefter blev det vattenpistol och samtidigt som det satte igång drog även en rejäl regnskur in över oss och det blev en lite blöt gren som Apotekar'n storstilat tog hem med 180 poäng. Även denna gång slutade Alvén tvåa.

Nästa gren var Ankjakt och åter igen stod Lindblom som segrare. Denna gång med #311 Andersson på en andraplats.

Regnet fortsatte att ösa ner och vi tog en vätskekontroll på Tyrolens uteservering. Under tiden vi släckte törsten valde regnet att göra uppehåll och vi begav oss till fjärde grenen i dagens batalj, nämligen Huggkubben. På vägen dit stannade vi till och spelad på ett chokladhjul och Apotekar'n  passade på att vinna en stjärnvinst. Huggkubben går ut på att man slår på stubbar som är uppstudsiga. Här tog #311 Andersson hem en storseger. Nu var det dags att räkna ihop poängen innan sista grenen för att se ställningen. Det visade sig att vi var tre personer som hade chans på slutsegern. Den enda som var avhängd var #306 Gärdmark.

Eftersom Lindblom låg i ledning fick han börja. Nerverna verkade ta ut sin rätt och han sköt 50 poäng av 70 möjliga. Parallellt med Lindblom sköt apotekar'n en träningsomgång. Han fick 66 poäng och vann en liten Twistpåse. Alvén som låg tvåa var på tur. Han sköt 55 poäng. AndeRsson sköt sedan 61 poäng. Skulle Apotekar'n nu Skjuta likt han gjorde i sin träningsomgång skulle vi tre som redan skjutit hamna på en delad förstaplats.NErverna svek honom dock lite och det blev 59 poäng från hans sida och #311 stod som slutsegrare. Han vann Apotakrns hemliga pris som i år var ett rakvatten från Kenneth Cole. Tvåan Lindblom vann en ficklampa som hade hel och halvljus. #369 vann en vilstol till sin mobil.