Kenneth framför Applåd 2011Årets femkamp såg ut att bli en spännande tillställning men utmanaren sköt bort sig i sista grenen.

Sju Kenneth plus fyra fruar dök upp denna sista, småregniga, torsdag i Augusti. Krås behövde smörjas och strupar fuktas innan vi drog igång så stegen styrdes direkt till Applåd där även dagens grenar valdes ut. Woody, Skee-Ball, Ankjakten, Waterball samt Luftgevär blev dagens grenar.

Att få med sig skocken med Kennethar visade sig vara svårare än någonsin innan. När vi så väl kom in i spelhuset för att köra Woody försvann allas vår ordförande, för att spela på någon annan maskin och sedan blev det en jättekö efter oss. Det var på håret att han inte blev diskad i den grenen. Segrande ur den bataljen var Andersson.

Strax bredvid spelhuset har vi Skee-ball och där blev det lite problem att växla in femkampsbiljetter till pengar ety det var ingen funktionär vid spelbanan. När vi väl hittat en i personalen som kunde assistera oss så sattes kloten i rullning och bäst på detta var Lindblom som tog hem grensegern.

Nu ville alla veta hur dom låg till så ett besök på Tyrolens uteservering fick bli nästa anhalt. Efter ihopräknande av alla poäng gav vi oss så vidare till tredje grenen för dagen, Ankjakten. Man skall skjuta ner ankor med hjälp av ett gevär som ser ut som ett paintballgevär. I denna grenen visade sig Alvén vara vassast medans Gärdmark och Johansson tog hem jumbopriset med bara två träffar var.

Fjärde grenen var vattenpistol och här visade Andersson återigen sin vinnarinstinkt och tog hem grensegern tätt följd av Apotekar´n. Sedan var det ett hopp ner till tre personer som alla hade samma poäng. Hedersomnämnande till Johansson som fick in flest bollar via köksingången.

Fyra grenar avgjorda och spänningen inför slutgrenen var olidlig. Hur ligger alla till? Ett nytt besök på Tyrolens uteservering fick lösa den frågeställningen. Efter fyra grenar visade det sig att Andersson hade ledningen medans Lindblom och Gärdmark skuggade, inte alttför nära men dom skuggade och det var dessa tre som hade chans att ta hem slutsegern. Lerneryd, Kullberg samt Alvén hade alla chans på fjärdeplatsen medans Johansson låg hjälplöst sist efter fyra grenar.

Andersson fick börja sista grenen, luftgevär, för att dom andra skulle kunna skjuta taktiskt och ta sig förbi. Faktum var att Gärdmark tog hem denna gren medans Alvén blev sist. Intressant med tanke på att det var den omvända ordningen vid ankskyttet. Andersson grejade dock en andraplats och det räckte för att ingen av de andra skulle ha en chans att ta sig förbi och 2011 års mästare var korad.

Årets pris, Apotekarn´s överaskning, var en kikare samt ett litet rivjärn till Kenneths fru för att hon har en så rivig man. Prisutdelningen skedde inne på Kafe Åkaj där även fruarna mötte upp. Vinstutdelningen på lyckohjulen denna dagen var magert fast några priser blev det men att komma upp i förra årets vinnarmängd är nog svårslaget.